Reetta Niemensivu tekijänä

Lyhenevä kesä - Tarzaneita, astronautteja ja poppareita

Pauli Kallio, Reetta Niemensivu

Suuri Kurpitsa (2016), ISBN 978-952-7160-04-6, 80 sivua, 168mm x 235mm, nelivärinen, kovakantinen

18 €

Annikin, Anteron ja Jaakon seikkailut sijoittuvat noin vuoteen 1970 pienelle paikkakunnalle, jonka nimi jää arvailujen varaan. Se on kuitenkin selvää, että ystävykset asuvat kaukana Helsingistä. Pääkaupunki nimittäin näyttäytyy heille myyttisenä metropolina, jonka upporikkaiden asukkaiden talot hipovat pilviä.

Kun kotiseutu alkaa tuntua liiankin rauhalliselta, mielikuvitus kiidättää kolmikon viidakkoon, villiin länteen tai Kuuhun hätyyttelemään pituushypyn maailmanennätystä. Lyhenevän kesän seikkailijoihin kuuluvat myös Annikin ilkimysmäinen isosisko Sisko ja Anteron kiharapäinen mielikuvituskaveri, joka hönkäilee huuliharppuun ja pudottelee tarkkaan punnittuja viisauksiaan.

Molempien tekijöiden työ Lyhenevän kesän parissa perustuu omakohtaiseen kokemukseen lapsena olemisesta. Käsikirjoittaja Kalliolla tämä vaihe sijoittuu 1960-luvulle. Piirtäjä Niemensivun lapsuus osui pääosin 1980-luvulle.

Lyhenevä kesä 2 -kangasmerkki

Pauli Kallio, Reetta Niemensivu

Suuri Kurpitsa (2016)

4 €

Lyhenevän kesän lapset riehuvat kangasmerkissä, jonka halkaisija on 8 cm.

Lyhenevä kesä 1 -kangasmerkki

Pauli Kallio, Reetta Niemensivu

Suuri Kurpitsa (2016)

4 €

Lyhenevän kesän lapset rauhoittuvat kirjan ääreen kangasmerkissä, jonka halkaisija on 8 cm.

Saniainen kukkii juhannuksena

Reetta Niemensivu

Suuri Kurpitsa (2013), ISBN 978-952-9887-85-9, 96 sivua, 175mm x 235mm, nelivärinen, liimasidottu

18 €

Reetta Niemensivu (s. 1979) jatkaa kolmannessa teoksessaan kotiseutunsa historiasta kumpuavien aiheiden käsittelyä. Juhannuksena 1928 joukko nuorukaisia pyöräilee katsomaan tyttöjen ripille pääsyä. Parkanon kivikirkko on tupaten täynnä. Hiostavassa herran huoneessa nuorten ajatukset karkailevat aattojuhlintaan. Siihen kuuluvat mystiset juhannustaiat, jotka lupaavat tekijälleen onnea ja rikkauksia. Helteinen aamu päättyy kohtalokkaaseen ukkosmyrskyyn.

Lempi ja rakkaus

Reetta Niemensivu

Suuri Kurpitsa (2010), ISBN 978-952-9887-66-8 , 56 sivua, 174mm x 235mm, nelivärinen, pehmeäkantinen

15 €

Tekijä kertoo: Lempi ja rakkaus perustuu Lempi-mummoni vaiheisiin. Kuvaan hänen elämästään hetkiä ja välähdyksiä, jotka muodostavat tarinan, rakkauskertomuksen. Lempi tapaa Väinön, mutta kaikki ei sujukaan odotusten mukaan. Käytin lähdemateriaalina valokuvia, kirjeitä, suvussa säilyneitä tarinoita ja lopussa myös omia muistojani. Tein kuvat itselleni uudella tekniikalla, jossa yhdistän tussiviivaa, vesivärivarjostusta ja kuvankäsittelyä. Jos Lempi ja rakkaus olisi elokuva, se olisi Suomi-filmi.

REETTA NIEMENSIVU (s. 1979) on Lahdessa asuva sarjakuvantekijä, kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän valmistui viimeksi mainittuun ammattiin Lahden muotoiluinstituutista vuonna 2003 ja jatkaa alan opintoja Taideteollisen korkeakoulun maisteriohjelmassa. Lempi ja rakkaus on Niemensivun ensimmäinen täysimittainen albumi. Hän on julkaissut omakustanteet L. Onerva, Tuolta tulee Einstein ja Fanitytöt 1-3. Fanityttöjä on julkaistu myös sanoma- ja aikakauslehdissä.