Albumisarja Yhesti yhes paikas

Yhesti yhes paikas 1-3

Ville Pirinen

Suuri Kurpitsa (2017), ISBN 978-952-7160-08-4, 148 sivua, 148mm x 210mm, mustavalkoinen, pehmeäkantinen

12 €

Myöhäsyntyiset Yhesti yhes paikas -sarjan ystävät ovat jonkin aikaa kyselleet parin varhaisimman lopuunmyydyn osan perään. Eipä tarvitse kysellä mitään, sillä tasan kome ensimmäistä Yhesti-liparetta on nyt koottu ylelliseksi opukseksi, joka sisältää mm. klassiset tapaukset uimahallin saunan notkeimmasta miehestä, sian teurastuksesta, tavattoman kovaonnisesta yläasteen voikkamaikasta, löyhyttelijästä, buutseista ja kikkailevan sekakäyttäjän erheestä. Mukana tietysti muutama uusikin äly(ttömyyde)nväläys! Kaikki tyynni silkkaa hatarasti tosipohjaista tsykedeliaa, josta vissiin emme opi tasan mitään!

Yhesti yhes yheksännes paikas

Ville Pirinen

Suuri Kurpitsa (2016), ISBN 978-952-7160-06-0, 48 sivua, 125mm x 175mm, mustavalkoinen, pehmeäkantinen

6 €

Ville Pirisen urbaaneja ja agraareja legendoja sarjakuvan muotoon saattava sarja saavuttaa peräti yhdeksännen osansa. Tavallisen ihmiselämän poikkeuksellisista merkilisyyksistä nimittäin riittää kerrottavaa. Tällä kertaa pienet suuret tapaukset sijoittuvat mm. humppakeikalle, kiinalaiseen ravintolaan, mummolaan, nakkikioskille ja uimarannalle. Draaman aineksia repeilee rutisevista luista ja pirskahtelevista eritteistä, mutta myös silkka seesteisyys saattaa hiipiä tarinan keskipisteeksi. Suomen sarjakuvaseura palkitsi Pirisen Puupää-hatulla keväällä 2016.

Yhesti yhes kaheksannes paikas

Ville Pirinen

Suuri Kurpitsa (2015), ISBN 978-952-9887-95-8, 52 sivua, 125mm x 176mm, mustavalkoinen, pehmeäkantinen

6 €

Suositun sarjan kahdeksas osa jatkaa aikamme hupaisten ja puistattavien kansantarinoiden sovittamista sarjakuvan jaloon muotoon. Pirisen lyijykynä toistaa roiskuvat eritteet ja inhimillisen hämmennyksen hetket herkällä psykologisella tarkkuudella. Eeppisen tapahtumaketjut limittyvät saumattomasti mitättömien kummallisuuksien kanssa. Aiheet aaltoilevat rakkauden ja kuoleman kaltaisista suurista kysymyksistä ihmiselon mitättömimpiin alaviitteisiin, joista mainittakoon kännykkakuvauksen yleistyminen ja käsien asettelu sohvalla istuuaessa. Tällä kerta sattuu ja tapahtuu mm. laivan käymälässä, järven jäällä, nakkikioskin kulmilla ja turvallisesti omassa olohuoneessa.

Yhesti yhes seitsemännes paikas

Ville Pirinen

Suuri Kurpitsa (2013), ISBN 978-952-9887-87-3 , 48 sivua, 125mm x 175mm, mustavalkoinen, liimasidottu

6 €

Ville Pirisen (s. 1973) Yhesti-sarjasta on muodostumassa verrattoman rikas nykysuomalaisen jutunkerrontaperinteen kokoelma. Seitsemännellä kierroksella tosijuttujen parrasvaloihin pääsevät tekohampaat, vatsahapot, rangaistuspotkut ja Chewbacca. Pirisen kynä piirtää tarinoiden groteskit käänteet piinallisen tarkasti, mutta löytää arjesta myös kauneutta ja lämpöä.

Yhesti yhes kuudennes paikassa

Ville Pirinen

Suuri Kurpitsa (2012), ISBN 978-952-9887-81-1, 48 sivua, 123mm x 172mm, mustavalkoinen

6 €

Uskomattomia tositapauksia sarjakuvamuotoon tallentavia Yhesti-kirjasia on nyt koossa täydet puoli tusinaa. Sarja tallentaa suullista perimätietoa tarinoiden alkuperää kunnioittavaan jutustelevaan tyyliin. Pirisen rento piirrostyö tarjoilee runsaasti kiinnostavia yksityiskohtia. Arkinen ja absurdi lyövät kättä. Uskomaton ja uskottava heittävät volttia. Ratkiriemukkuus ja sysisynkkyys vaihtavat viestikapulaa. Luultavasti loputtoman sarjan kuudennessa niteessä eritteet roiskuvat, nyrkit heiluvat, kömmähdykset kasaantuvat ja kummitukset kummittelevat.

Yhesti yhes viidennes paikas

Ville Pirinen

Suuri Kurpitsa (2012), ISBN 978-952-9887-77-4, 48 sivua, 123mm x 172mm, mustavalkoinen

6 €

Ville Pirisen (s. 1973) Yhesti-sarjan albumit kirjaavat sarjakuvan muotoon modernia suullista perimätietoa, mutta ne ovat myös tarinoita tarinoista ja niiden kertomisesta. Kerronnan kieli jutustelee ja dramaturgia kumpuaa suoraan elävästä elämästä. Tämänkertaisissa kertomuksissa kuvataan rippijuhlavideoita, istutaan luennolla, tanssitaan sokkona ja ryypätään silmät päästä. Kiusallisia tilanteita on jälleen lupa odottaa. Kirjanen jättää jälkeensä erikoisen kitkeränmakean jälkimaun.

Yhesti yhes neljännes paikas

Ville Pirinen

Suuri Kurpitsa (2011), ISBN 978-952-9887-72-9, 48 sivua, 125mm x 176mm, mustavalkoinen

6 €

Yhesti yhes neljännes paikas saattaa sarjan kolmen edellisen osan tapaan ihmiselon erikoisimpia sattumuksia sarjakuvan muotoon.‭ ‬Tapahtumaketjut ovat yhtä aikaa ratkiriemukkaita ja umpisurullisia,‭ ‬uskomattomia ja arkisia.‭ ‬Päähenkilöt seikkailevat pallomeressä,‭ ‬optikon vastaanotolla,‭ ‬pikaruokalassa ja‭ ‬leirintäalueella.‭ ‬Eritteet roiskuvat ja pikkujoululahjat tuottavat pettymyksiä,‭ ‬mutta tarinat tavoittavat sekoilusta syviäkin tasoja.‭

Ville Pirinen‭ (‬s.‭ ‬1973‭ ‬Kiteellä‭) ‬on tuottanut sarjakuvia,‭ ‬kuvataidetta ja musiikkia jo parikymmentä vuotta.‭ ‬Pauli Kallion käsikirjoittama‭ ‬Ornette Birks Makkonen on sarjakuvista tunnetuin.‭ ‬Kelmeä kaupunki,‭ ‬Dystopia‭ ‬2000‭ ‬ja‭ ‬Tärkeitä asioita ovat piirtäjän itsensä kirjoittamia lehtisarjoja.‭ ‬Pirisen lukemattomista bändeistä mainitaan tällä kertaa Grillin‭' ‬Willie And The Vegetarians,‭ ‬Black Audio ja Steel Mammoth.

Yhesti yhes kolmannes paikas

Ville Pirinen

Suuri Kurpitsa (2010), ISBN 978-952-9887-69-9 , 48 sivua, 125mm x 175mm, mustavalkoinen

6 €

YHESTI YHES KOLMANNES PAIKAS kirjaa ihmiselämän absurdeimpia sattumuksia jälkipolvien luettavaksi kuten sarjan kaksi aiempaakin osaa. Hämmentäviä tarinoita hämmentävinä sarjakuvasovituksina. Taskukokoisen abumin kertomuksissa matkustetaan junalla, päihdytään, pidetään buutseja jalassa, pureskellaan lihaa ja sovitellaan pilkkihaalareita. Ratkihauska ja umpitraaginen kietoutuvat keskenään. Hupaisa anekdootti sisältää painostavia tasoja. Pienoinen bagatelli vihjaa jostain itseään suuremmasta.